« terug naar vorige pagina

Marcella Aben

Mijn naam is Marcella Aben en ik ben sinds 1 juni 2018 werkzaam als praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) bij de huisartsenpraktijk de Weide.

Ik ben opgeleid als sociaal psychiatrisch verpleegkundige en heb jarenlang ervaring op gedaan binnen diverse GGZ instellingen in de regio Utrecht, Amsterdam en Arnhem.

Ook ben ik werkzaam geweest als POH-GGZ in een huisartsenpraktijk in Houten .

Als POH-GGZ ondersteun ik de huisartsen bij het verlenen van zorg aan patiënten met psychische en /of psychosociale problemen. Tijdens een kennismakingsgesprek inventariseer ik samen met de patiënt de problemen die er spelen. Ook kijken wij samen naar de achtergronden van de psychische klachten. Wanneer in kaart is gebracht wat er aan de hand is, zijn er gesprekken om te kijken wat nodig is om de problemen het hoofd te bieden. Na de kennismaking of tijdens deze gesprekken kan duidelijk worden dat er andere of uitgebreidere zorg nodig is. Dan volgt een gerichte verwijzing in samenspraak met de huisarts. Je kunt hierbij denken aan een verwijzing naar een psycholoog, psychiater of een maatschappelijk werker.