Meer informatie

 • Donderdag 06-05-2021:

  Wij merken dat er veel vragen zijn over de vaccinaties die bij ons worden gegeven op vrijdag 21-05 en vrijdag 09-07. Het is op dit moment helaas niet mogelijk om op een andere dag de vaccinatie te krijgen. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

  Wanneer u de eerste Astra Zenica vaccinatie gehad heeft via de huisartsenpraktijk en u krijgt een uitnodiging van de GGD voor de Pfizer/Moderna, dan mag u ook de tweede Astra Zenica vaccinatie via de huisarts krijgen.

 • Wanneer u geboren bent in 1953 en in 1954 of eerder, dan kunt u digitaal een afspraak maken. Ook wanneer u de uitnodiging van de GGD nog niet per post heeft ontvangen. 

  Wanneer uw geboortejaar 1954 of eerder is en u digitaal een afspraak wilt maken voor de vaccinatie bij de GGD klik hier: 

  Lees meer

 • Wanneer u geboren bent in 1952 of eerder kunt u digitaal een afspraak maken, ook wanneer u de uitnodiging van de GGD nog niet per post heeft ontvangen. 

  Wanneer uw geboortejaar 1952 of eerder is en u digitaal een afspraak wilt maken voor de vaccinatie bij de GGD klik hier: 

  Lees meer

 • We krijgen veel telefoontjes met vragen over wanneer mensen aan de beurt zijn voor hun vaccinatie. Graag helpen we u op weg.

  U ontvangt een uitnodiging van de GGD om een afspraak te maken voor vaccinatie. De volgorde van oproepen is gebaseerd op uw leeftijd.

  Online een afspraak maken voor vaccinatie gaat sneller en is mogelijk wanneer u geboren bent in 1951, 1950 of de jaren daarvoor. Wanneer u in 1951, of vroeger geboren bent kunt u digitaal een afspraak maken, ook wanneer u de uitnodiging van de GGD nog niet per post heeft ontvangen. 

  Wanneer uw geboortejaar 1951 of ouder is en u digitaal een afspraak wilt maken voor de vaccinatie bij de GGD klikt u hier: 

  Lees meer

 • Maandag 15-03:

  Het ministerie van VWS heeft ons opdracht gegeven om voorlopig te stoppen met vaccineren met het AstraZeneca vaccin.  

  Mensen die al uitgenodigd zijn zullen door ons gebeld worden of een MGN bericht ontvangen via het patiënten portaal. Verdere informatie zal volgen zodra dit bekend is.

 • Komende week wordt in de provincie Zeeland gestart met vaccineren door de huisartspraktijken. Provincies Limburg en Noord-Brabant zijn de regio’s die na Zeeland aan de beurt zijn.

  De startdatum van onze regio is niet bekend. Wanneer hier informatie over is, komt er een bericht op de website. De eerste groepen die in aanmerking komen voor een vaccin van de huisartsenpraktijk zijn mensen die geboren zijn in 1956 en 1957, mensen jonger dan 65 jaar met morbide obesitas (Body Mass Index > 40) en mensen jonger dan 65 jaar met syndroom van Down.

  Veertien dagen terug was het assistent team in quarantaine. De quarantaine is succesvol verlopen. Er zijn geen nieuwe besmettingen ontstaan. De assistenten werken weer op de praktijk.

  De corona app is effectief om contacten te informeren wanneer zij langer dan 15 minuten in contact zijn geweest met een COVID positief geteste persoon. Om de Corona app echt effectief te laten werken, zijn meer deelnemers nodig. Via deze link kunt u de Corona app downloaden: Corona app

 • In verband met quarantaine maatregelen werkt ons assistententeam grotendeels vanuit huis en zijn ze beperkt aanwezig op de praktijk. 

  Graag uw begrip voor deze situatie. Wanneer u de mogelijkheid heeft om digitaal uw vraag te stellen, helpt u ons enorm.

  Op onze website leest u uitleg hoe u veilig digitaal contact heeft met de praktijk.  U vindt dit onder MijnGezondheid.net en MedGemak app.

 • De eerste vragen m.b.t. de Corona vaccinatie zijn al aan ons gesteld.

  Helaas zijn wij nog niet geïnformeerd hoe het vaccinatieproces precies wordt vormgegeven. Wij weten ook niet wanneer wij deze informatie gaan krijgen.

  Wanneer wij nieuws hebben, zullen wij dit op de website plaatsen.

  Verdere informatie kunt u lezen op:

  https://ggdgelderlandzuid.nl/vaccinaties/coronavaccinatie/ 

   

 • In de maand oktober zijn in onze praktijk, een record aantal patiënten geholpen bij het stoppen met roken. Ontzettend goed nieuws. U bent en blijft het hele jaar welkom voor hulp bij stoppen met roken.  De kans op succesvol stoppen is groter met hulp. In combinatie met hulp worden nicotinevervangers en medicatie volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Het gaat niet ten koste van uw eigen risico.

  Corona is nog altijd actueel en veel mensen ervaren een moeilijke tijd. Het gemis van menselijk contact en de vanzelfsprekendheid hiervan geeft gevoel van eenzaamheid. Het is een tijd die niemand past. Tijdens de eerste Corona golf is in Culemborg een prachtig initiatief gestart. De website toont verschillende mogelijkheden om hulp te krijgen of aan te bieden.  Voor en door Culemborgers. Wie weet ook iets voor u.

  https://www.culemborgershelpenelkaar.nl/

   

  Praktijk:

  De huisartsen en assistentes blijven u telefonisch of met een e-consult helpen. De assistente overlegt alle vragen met de huisarts om u zo goed mogelijk te helpen op de veiligste manier. Op indicatie wordt een afspraak op de praktijk gemaakt.

  Hierbij gelden de volgende afspraken:

  • We vragen u om altijd eerst contact op te nemen met de praktijk, telefonisch of via een E-consult.
  • U komt alleen.
  • Wanneer u komt, heeft u een van te voren een afspraak gemaakt.
  • U draagt een mondkapje bij bezoek aan de praktijk.
  • Fijn wanneer u thuis naar de toilet gaat en uw handen wast voordat u naar de praktijk komt.
  • Als u verkouden bent en/of koorts heeft en/of hoest blijft u thuis.
  • Lees actuele informatie op :www.thuisarts.nl/corona

  Voor patiënten die gezien moeten worden en die Corona positief zijn of klachten hebben die daarbij passen is een speciaal spreekuur ingericht. Mocht dit het geval zijn, dan krijgt u verdere instructies aan de telefoon van de assistente.

  Kinderen mogen begeleid worden door één ouder/verzorger (mits deze niet verkouden is/ hoest/ koorts heeft).
  Mensen met beperkte zelfstandigheid lichamelijk of mentaal mogen 1 begeleider meebrengen.
  In de wachtkamers is er een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar om de 1,5m afstand te waarborgen. Mocht de wachtkamer toevallig vol zitten, dan verzoeken we u buiten of in uw auto te wachten. Geeft u dan aan de assistente achter de balie door dat u buiten wacht. U wordt dan gebeld als u aan de beurt bent.

  Met vriendelijke groet,

  Team Huisartsenpraktijk De Weide

   

  Lees meer

 • 10 oktober 2020,

  De tweede Coronagolf is begonnen. 

  Griepvaccinatie en Pneumokkokenvaccinatie

  Komende donderdag 15 oktober 2020 is de griep- en pneumokokken vaccinatie dag in Culemborg. Blijft u alstublieft thuis wanneer u klachten heeft die kunnen passen bij het Coronavirus. Wanneer u of uw huisgenoten in afwachting zijn van een testuitslag blijft u ook thuis. Wanneer het door ziekte of quarantaine niet lukt om komende donderdag uw vaccinatie te krijgen kunt u na woensdag 28 oktober 2020 bij voorkeur digitaal contact opnemen met de praktijk voor een alternatieve datum voor vaccinatie. 

  Corona-app:

  De corona-app is in werking gezet. Wanneer u deze app gebruikt, kunt u een melding krijgen bij contact met een Corona-besmet persoon. U krijgt via de app instructies wat er van u wordt verwacht.  Wanneer u vragen heeft over de melding dan kunt  u bellen met de helpdesk 0800-1920 van 8.00 tot 20.00 of kijken op de website www.coronamelder.nl

  Bij klachten kunt u een afspraak maken bij de GGD voor een Coronatest: 0800-1202.

  Huisartsenpraktijk De Weide:

  De huisartsen en assistentes blijven u voorlopig zo veel mogelijk telefonisch helpen. De assistente overlegt alle vragen met de huisarts om u zo goed mogelijk te helpen op de veiligste manier. Als blijkt dat dit niet telefonisch kan, dan wordt een afspraak op de praktijk gemaakt.

  Hierbij gelden de volgende afspraken:

  U komt alleen naar de huisartsenpraktijk wanneer u een afspraak heeft, of wanneer met u is afgesproken dat u iets komt ophalen. We vragen u om altijd eerst contact op te nemen met de praktijk. Door middel van een E-consult of telefonisch.
  U draagt een mondkapje bij bezoek aan de praktijk.
  Fijn wanneer u thuis naar de toilet gaat en uw handen wast voordat u naar de praktijk komt.
  Als u verkouden bent en/of koorts heeft en/of hoest mag u NIET naar binnen in het gezondheidscentrum. Lees voor meer informatie: https://www.thuisarts.nl/corona
  Er is een apart spreekuur voor patiënten met luchtwegklachten voor wie beoordeling door de huisarts nodig is. Mocht dit het geval zijn, dan krijgt u verdere instructies aan de telefoon van de assistente.
  U komt alleen.
  Kinderen mogen begeleid worden door één ouder/verzorger (mits deze niet verkouden is/ hoest/ koorts heeft).
  Mensen met beperkte zelfstandigheid lichamelijk of mentaal mogen 1 begeleider meebrengen.
  In de wachtkamers is er een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar om de 1,5m afstand te waarborgen. Mocht de wachtkamer toevallig vol zitten, dan verzoeken we u buiten of in uw auto te wachten. Geeft u dan aan de assistente achter de balie door dat u buiten wacht. U wordt dan gebeld als u aan de beurt bent.

  Met vriendelijke groet,

  Team Huisartsenpraktijk De Weide