Zelfzorg en (online) behandeling

 • Thuisarts

  Thuisarts.nl is bedacht en gemaakt door huisartsen, door het NHG. Het NHG, het Nederlands Huisarts Genootschap is de wetenschappelijke beroepsvereniging van de huisartsen. Thuisarts.nl wordt regelmatig gecontroleerd en uitgebreid met nieuwe onderwerpen en aangepast aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Thuisarts.nl wil mensen zo goed mogelijk infomeren met filmpjes en uitleg in begrijpelijke taal.

  For English: www.GPinfo.nl

  Nell.eu

  Nell.eu is een Nederlandse organisatie die toepassingen, effect en veiligheid onderzoekt van verschillende EHealth producten. Zoals het toetsen van diverse medische App’s die aangeboden worden in smartphones.

  Kijksluiter.nl

  Kijksluiter.nl is de bijsluiter van een geneesmiddel, niet op papier maar in een filmpje. Het helpt wanneer u goed geïnformeerd met uw medicijnen start. In de filmpjes wordt voorgedaan hoe u het medicijn het beste kunt gebruiken.  Wat gebruikelijke bijwerkingen zijn en wanneer u hulp in moet roepen.

 • Heeft u pijn of klachten tijdens sport of beweging? Op deze website staan filmpjes met oefeningen.

  Sportzorg

  Wilt u hulp van een fysiotherapeut? Op deze website kunt u een fysiotherapeut zoeken op postcode. U kunt zoeken op een specialisatie van de fysiotherapeut, zoals sportfysiotherapie of manuele therapie. Zoek een fysiotherapeut

   

  De verzwikte of gekneusde enkel is een veel voorkomende klacht op ons spreekuur. Wanneer de eerste zwelling en pijn zijn verdwenen is het belangrijk om de enkel weer sterk te maken. Dit kun je doen door een paar keer per dag de spieren van de enkel te trainen door middel van oefeningen. Via onderstaande website vind je handige oefeningen, waar je ook een app voor kunt downloaden.

  https://www.veiligheid.nl/sportblessures/voor-sporters/versterk-je-enkel

 • Slecht slapen of onvoldoende goed slapen komt veel voor in Nederland. Lang niet altijd is er een duidelijke oorzaak aan te wijzen. Slaap is belangrijk voor je gezondheid, het zorgt voor herstel. Lange periodes niet goed slapen of lange periodes niet uitgerust wakker worden kunnen zorgen voor lichamelijke en psychische klachten.
  Hier vindt je meer informatie over slecht slapen:
  Thuisarts over slapen
  VGZ Beter Slapen

  Kom je er niet goed uit wat betreft slapen dan kun je aan afspraak met ons maken. Tijdens het consult bespreken we de mogelijke oorzaken die een rol spelen bij het slechte slapen. Wanneer het slechte slapen op de voorgrond staat, zonder ernstiger, psychische problemen dan zijn er de volgende behandelingen:

  Online slaaptherapie bij Marcella Aben, in onze praktijk de POH GGZ
  Ehealth Beter slapen Minddistrict

  of

  Slaap-oefen-therapie bij een fysiotherapeut
  Zoek een slaaptherapeut

  Soms is meer onderzoek nodig bijvoorbeeld wanneer de klachten lijken op slaapapneu:
  Slaapapneu op Thuisarts

  Kies je voor online behandeling vanuit thuis zonder tussenkomst van de huisartsenpraktijk, kijk dan in deze link. De behandeling hieronder vindt digitaal plaats, onder professionele begeleiding, zonder verwijzing. Kosten zijn ongeveer 10 euro.
  Slaaptherapie Online

 • Wanneer je Diabetes Mellitus type 2 hebt, dan zijn er tegenwoordig goede behandelingen om je leefstijl te verbeteren. Wanneer het lukt om de leefstijl aan te passen, kan dit betekenen dat er geen of veel minder medicijnen nodig zijn.

  Neem een kijkje via de volgende link:

  https://keerdiabetesom.nl/

  ook op Instagram

  Veel mensen hebben om verschillende redenen een verhoogd risico op hart en vaatziektes. Voor deze mensen wordt binnen Culemborg zelf de GLI aangeboden.

  GLI staat voor de Geïntegreerde Leefstijl Interventie. Je krijgt gedurende twee jaar lang begeleiding van een leefstijlcoach. Deze leefstijl coaching is zonder kosten, na verwijzing door de huisartsenpraktijk.  De volgende mensen mogen gebruik maken van de GLI: mensen met overgewicht, mensen met hoge bloeddruk, mensen met Diabetes Mellitus, mensen die een infarct hebben gehad. Kijk voor meer informatie en 

  https://www.leefstijlcoachingdebetuwe.nl/

 • Stoppen met roken is beter voor je gezondheid en beter voor een heleboel andere dingen in je leven. In dit filmpje 10 voordelen in 1 minuut.

  https://www.youtube.com/watch?v=S2IYVBDZIIY

  Op thuisarts.nl vind je informatie over stoppen en roken waarom dit zo lastig kan zijn.

  Stoppen met roken 

  Overweeg je te stoppen met roken en wil je weten wat jij ervoor nodig hebt om te kunnen stoppen? Doe deze test

  https://www.ikstopnu.nl/test/

  Hulp bij stoppen met roken kan via de huisartsenpraktijk. Hulp met stoppen met roken is zonder kosten. In onze praktijk kun je terecht bij de verpleegkundigen Anne Bruins en Nastasja Oosterheert.

  Alcohol drinken betekent voor veel mensen gezelligheid en ontspanning. Veel en vaak alcohol drinken is ongezond en kan negatieve invloed hebben op je relaties met andere mensen. Wil je weten of jouw alcoholgebruik gezond is?

  https://www.alcoholinfo.nl/test-je-drinkgedrag

  Meer informatie vind je op 

  Alcoholinfo

  en ophttps://www.thuisarts.nl/alcohol

  Wil je online hulp om alcohol te minderen, zonder tussenkomst van de huisartsenpraktijk. We doen hierbij drie suggesties

  https://minderdrinken.nl/hoe-werkt-het

  of 

  https://mirro.nl/module/alcohol/

  of 

  https://www.zelfhulpalcohol.nl/Portal