Algemeen
-
Wat biedt Huisartsenpraktijk De Weide?
Huisartsen
Alle huisartsen leveren huisartsgeneeskunde zorg over de volle breedte van het vak, inclusief de kleine verrichtingen en het plaatsen van spiraaltjes. De huisartsen zorgen voor vlotte diagnostiek, passende behandeling en begeleiding bij de verschillende zorgvragen van onze patiënten.
Doktersassistenten
De doktersassistenten vormen het eerste aanspreekpunt van de praktijk. Zij plannen de afspraken in. De doktersassistenten zijn geschoold in het inschatten van de medische urgentie. Dit helpt om de juiste zorg op het juiste moment te bieden. De doktersassistenten geven zelfstandig advies aan de telefoon of per e-consult. Alle gegeven adviezen worden gecontroleerd door de huisarts en desgewenst herzien. De doktersassistenten doen zelfstandig spreekuur, onder supervisie van de huisarts. Het 5-minuten consult is een gezamenlijk spreekuur van de huisarts en de doktersassistent.
Verpleegkundigen
In onze praktijk werken 2 verpleegkundigen (POH-S). De verpleegkundigen begeleiden mensen met diabetes mellitus type 2, (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten, longziektes (astma/COPD) en kwetsbare ouderen. Er wordt gestructureerde zorg verleend op basis van richtlijnen, die regionaal worden aangeboden door de B.V. Chronische Zorg Rivierenland (zie onder regio). De huisarts geeft aan of u in aanmerking komt voor het spreekuur van de verpleegkundige. Wanneer u wilt stoppen met roken, kunt u rechtstreeks een afspraak maken bij één van de verpleegkundigen.
Praktijkondersteuner huisarts geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ)
De praktijkondersteuner GGZ begeleidt patiënten met psychische klachten, zoals depressies, angsten, relatieproblemen of problemen op het werk. De huisarts geeft aan of u in aanmerking komt voor het spreekuur van de POH-GGZ.
Praktijkmanager
Onze manager regelt veel zaken ter ontlasting van de huisartsen. Zij onderhoudt contacten met leveranciers, met de medewerkers binnen ons gezondheidscentrum en met collega’s binnen de andere huisartsenpraktijken. Zij is het aanspreekpunt van de praktijk voor niet patiëntgebonden vragen.
-
Waarom vraagt de doktersassistente waarvoor ik een afspraak met de huisarts wil maken?
Bij het maken van een afspraak informeert de doktersassistente altijd naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk in te schatten of er sprake is van een medische spoedsituatie. De doktersassistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.
-
Kan ik zelf mijn huisarts kiezen?
Patiënten zijn ingeschreven bij de praktijk en kunnen bij alle vier de huisartsen terecht. U kunt uw voorkeur voor een huisarts aangeven bij het online of telefonisch maken van een afspraak. Wanneer het consult niet kan wachten, komt u bij de eerst beschikbare huisarts terecht.
-
Wanneer kan een huisarts op huisbezoek komen?
Uw huisarts kan u het beste helpen op de praktijk. De spreekkamers en behandelkamer zijn hiertoe uitgerust en er is een doktersassistente aanwezig. Indien u ernstig ziek bent en niet naar de praktijk kunt komen, zal de doktersassistente een huisbezoek afspreken.
-
Ik ben benieuwd naar de uitslag van mijn onderzoek
Indien u een onderzoek heeft laten doen, is het de bedoeling dat u ons zelf belt voor de uitslag, tenzij de huisarts dit anders heeft aangegeven.
De meeste bloed- of röntgenuitslagen zijn na 3 werkdagen bij ons bekend. Soms duurt dat langer, bijvoorbeeld bij een kweek of een uitstrijkje. -
Voor welke zorg geldt het eigen risico?
De huisartsenzorg wordt volledig vergoed door uw basisverzekering. Huisartsenzorg gaat niet ten koste van uw eigen risico. Dit geldt ook voor de huisartsenzorg op de huisartsenpost.
Wanneer aanvullend onderzoek nodig is, gaan de kosten hiervan eerst van uw eigen risico af. Het eigen risico is het bedrag dat u moet betalen als u zorgkosten maakt. Uw zorgkosten zijn bijvoorbeeld de kosten voor medicatie en voor afspraken in het ziekenhuis. Meer informatie vindt u hier.
De aanvullende onderzoeken die regelmatig worden aangevraagd door de huisarts zijn: bloedonderzoek, röntgendiagnostiek en kweken. Uw zorgverzekering zorgt voor de financiële afhandeling hiervan.
Patiënten vragen ons regelmatig vooraf wat de kosten zijn voor een bepaald onderzoek. We hebben geprobeerd hier goede informatie over te vinden. Echter dit is niet mogelijk omdat de kosten van onderzoek en de afspraken hierover verschillen per zorgverzekeraar en per individuele zorgpolis
- Hoe bereid ik mij voor op een consult met de huisarts?
-
Ik ben verhuisd, hoe kan ik dit doorgeven?
U kunt dit het best doorgeven via het contactformulier.
-
Hoe kan ik mij uitschrijven?
Indien u zich heeft ingeschreven bij een andere huisarts, kunt u dat telefonisch aan ons doorgeven. Uw nieuwe huisarts zal uw dossier bij ons opvragen. Indien u ons toestemming geeft voor uitschrijving, zorgen wij voor de digitale overdracht van uw dossier.