« terug naar vorige pagina

Huisartsenpraktijk de Weide Nieuwsbrief m.b.t. Corona

Nu de eerste coronagolf over lijkt te zijn, houden we u graag op de hoogte van de maatregelen die wij nemen in Huisartsenpraktijk De Weide. Ons doel is om de zorg te leveren die u nodig heeft en tegelijk de kans op besmetting met het coronavirus voor u zo goed mogelijk te beperken.

De huisartsen en assistentes blijven u voorlopig zo veel mogelijk telefonisch helpen. De assistente overlegt alle vragen met de huisarts om u zo goed mogelijk te helpen op de veiligste manier. Als blijkt dat dit niet telefonisch kan, dan wordt een afspraak op de praktijk gemaakt.

 

Hierbij gelden de volgende afspraken:

  • U komt alleen naar binnen in de huisartsenpraktijk als u een afspraak heeft, of als we met u hebben afgesproken dat u iets op komt halen. U belt dus altijd eerst met de praktijk. Samen kijken we hoe we u het beste kunnen helpen. Uiteraard zorgen we wel dat u de hulp krijgt die u nodig heeft.
  • Als u verkouden bent en/of koorts heeft en/of hoest mag u NIET naar binnen in het gezondheidscentrum. Lees voor meer informatie: https://www.thuisarts.nl/corona/ik-heb-mogelijk-nieuwe-coronavirus
  • Er is een apart spreekuur voor patiënten met luchtwegklachten voor wie beoordeling door de huisarts nodig is. Mocht dit het geval zijn, dan krijgt u verdere instructies aan de telefoon van de assistente.
  • U mag geen begeleider meenemen. Kinderen mogen begeleid worden door één ouder/verzorger (mits deze niet verkouden is/ hoest/ koorts heeft). Ook mensen die slecht ter been zijn mogen 1 begeleider meebrengen.
  • In de wachtkamers is er een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar om de 1,5m afstand te waarborgen. Mocht de wachtkamer toevallig vol zitten, dan verzoeken we u buiten of in uw auto te wachten. Geeft u dan aan de assistente achter de balie door dat u buiten wacht. U wordt dan gebeld als u aan de beurt bent.

 

Verpleegkundigen zijn herstart met hun spreekuren. De meeste afspraken zijn telefonisch. U kunt gebeld worden door de assistente  voor een afspraak bij een van hen.

Heel binnenkort starten we met de mogelijkheid voor videobellen. De verpleegkundigen gaan hier als eerste mee starten.

E-consult
Was u al op de hoogte van de mogelijkheid van het stellen van een vraag aan de doktersassistente of de huisarts via een e-consult? Dit kan via uw persoonlijke digitale patiëntendossier. Meer informatie hierover vindt u op onze website onder het kopje ‘MijnGezondheid.net en MedGemak app’.

 

Griepvaccinatie

Op donderdag 15 oktober 2020 is de griepvaccinatiedag in Culemborg. Als u de griepvaccinatie wilt en u heeft hiervoor een indicatie, noteert u dit alvast in uw agenda.

Wij danken u voor uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Team Huisartsenpraktijk De Weide